Raudkull

Raudkull

Accipiter nisus

Eurasian Sparrowhawk

Raudkull on Eestis üldlevinud, kuid väikesearvuline pesitseja – kokku 3000–4000 paari. Eestis on raudkull aastaringselt, kuid kõige arvukamalt näeb neid läbirändel aprillist maini ning septembrist oktoobrini. Raudkull toitub peamiselt värvulistest. Raudkull kuulub Eestis III kaitsekategooria liikide hulka.

Eurasian Sparrowhawk – one of the most common raptors in Estonia (3,000–4,000 pairs). Resident. Passage migration takes place April-May and September-October.

NatureGate eLoodus
BirdLife International
Häälitused/Voice